بازار صنعت آب کشور
جستجو
درج آگهی رایگان
مخازن استیل
مخازن استیل
مخازن استیل

مخازن استیل که امروزه در صنایع مختلف اقامتی، تجاری و صنعتی استفاده می­شوند در انواع و اقسام به کمک مواد سازنده‌­ی مختلف طراحی و ساخته می­شوند هر کدام از طراحی­‌ها متناسب با یک نیاز و صنعتی خاص می­­باشند. مخازن استیل یکی از پرکاربردترین و معروف­ترین مخازنی است که در صنایع مختلف کاربرد دارد. از انواع مایعاتی که می­توان در مخازن استیل نگهداری کرد عبارتند از: آب باران، آب شرب، پساب، مواد شیمیایی، کلر، سوخت دیزلی، روغن روانکاری و نفت خام. در صورتی که جهت خرید مخازن استیل قصد اقدام کردن دارید توصیه می­کنیم ابتدا به مطالعه­‌ی کامل این مطلب از گروه مهندسی اوژن اطلس سپهر بپردازید و سپس در صورت نیاز به دریافت مشاوره، قیمت و ثبت سفارش با کارشناسان فروش و فنی ما در گروه مهندسی اوژن اطلس سپهر تماس بگیرید.

طراحی و ساخت مخازن استیل

مهم­ترین نکات طراحی و ساخت مخازن استیل تعداد فاکتور بسیار مهم در نظر گرفته می­شود که اساسا با توجه به کاربرد خاص شما و شیوه­ی مدنظر برای استفاده، این نکات برای طراحی و ساخت استفاده می­شوند. این نکات عبارتند از:

  • متریال یا مواد سازنده: عامل اصلی در انتخاب نوع متریال ساخت مخازن استیل به کاربرد، حمل و نقل و نصب آن، قوانین استفاده و هزینه­ یا بودجه مشخص شده توسط شرکت مورد نظر هستند.
  • سایز و شکل: بسته به نوع کاربرد، استانداردها و قوانین و حمل و نقل شکل مخازن استیل تعیین می­گردد. به عنوان مثال اگر قصد داشته باشید تا از این مخازن برای نگهداری گاز، روغن و یا گازهای با فشار زیاد استفاده کنید شکل آن را استوانه‌­ای یا کروی انتخاب می­کنند. در صورتی که ته نشینی مواد مؤثر ماده‌­های شیمیایی مهم نباشد از مخازن استیل با ته مخروطی شکل استفاده می­کنند.
  • قدرت: بسته به کاربردی که مشخص خواهید کرد طراحان و مهندسین، ضخامت خاصی برای دیواره انتخاب می­کنند و همچنین عمودی و افقی بودن و قطعات ضربدری برای محکم شدن بیشتر جداره نیز براساس کاربرد و استفاده در نظر گرفته خواهند شد.
  • مکان: بسته به اینکه قرار باشد مخازن استیل مورد استفاده تماما در زیر زمین، روی زمین یا بخشی از آن زیر زمین قرار گیرد، طراحی و ساخت متفاوت خواهد بود.
  • دسترس پذیری: در مراحل ابتدایی طراحی امکان بررسی آن وجود دارد تا تمامی مؤلفه­‌ها و موارد جانبی به خوبی در نظر گرفته شوند. ضمن اینکه مخازن استیل به گونه­‌ای ساخته شوند که بررسی داخلی آن و تعمیرات به راحتی انجام شود.
  • قابلیت جابجایی: بسته به اینکه قصد داشته باشید مخازن را جابجا کنید یا اینکه ثابت باشند سایز و وزن متفاوت خواهد بود.
  • مقاومت در برابر لرزه، فشار باد و غیره

ضمنا توجه داشته باشید که فرایند لجستیک، حمل و نقل و نصب نیز بر روی طراحی و ساخت این مخازن اثرگذار است.

مخازن استیل(Steel Tanks)
مخازن استیل با مواد اولیه‌ی کاملا بازیافتی و دوستدار محیط زیست

انواع مخازن استیل

در این بخش به معرفی انواع مخازن استیل می­پردازیم که بسته به نوع کاربرد خاص مدنظر شما طراحی و ساخته می­شوند که تمامی آنها متناسب با آخرین تکنولوژی­ها و استانداردها هستند:

  • مخازن استیل قابل حمل آب : مخازنی که در مدارس، بیمارستان­ها، توسعه­های شهری و آب اورژانسی استفاده می­شوند.
  • مخازن استیل کاروگیت: از این نوع مخازن برای ذخیره­ی آب باران، آب آبیاری، آب تازه و آب مورد نیاز مراکز آتش نشانی استفاده می­شود.
  • مخازن استیل ذخیره­ ی آب باران: از این مخازن برای جمع آوری آب باران و ذخیره­ ی آب استفاده شده و همچنین در آبپاش­های آتش نشانی هم کاربرد دارد.
  • مخازن دو جداره: برای نگهداری سوخت گرمایشی، روغن­های سوختی و ذخیره­ و نگهداری سوخت استفاده می­شود
  • مخازن متحرک: از این مخازن برای مکان­های ساخت و ساز ساختمانی، کشاورزی، خطوط انتقال لوله و تجهیزات برقی استفاده می­شود
  • مخازن مهار آتش: برای آب پاش­های آتش نشانی، ذخیره­ی آب و صنایع تجاری استفاده می­گردد
  • مخازن روانکاری در سطح زمین: برای نگهداری روغن روانکاری، روغن موتور، مایعات کلاس III B و سوخت اضطراری استفاده می­شود
  • مخازن زیرزمینی: از این تانک­ها برای ذخیره­ی پساب مایع، فاضلاب، آب خاکستری یا برای جمع آوری آب زمینی استفاده می­کنند
  • مخازن سوختی زیرزمینی: برای نگهداری نفت خام، مواد شیمیایی و مایعات قابل اشتعال استفاده می­شود.
  • مخازن سوخت دیزلی: برای ذخیره سازی سوخت و در مکان­های صنعتی استفاده می­شود.

انواع گریدهای مخازن استیل

به طور کلی در دو دسته­ قرار می­گیرند: کربن استیل و فولاد ضد زنگ. کربن استیل خود به سه دسته تقسیم می­شود: کربن استیل کم کربن، کربن استیل با کربن متوسط و کربن استیل با کربن بالا. فولاد ضدزنگ نیز به ۵ دسته تقسیم می­شود: آستنیتی، فریتیک، مارتنزیتی، دوپلکس یا دولایی و رسوبی (precipitation).

مخازن استیل همیشه از تمامی این گریدها برای کاربردهای مختلف استفاده نمی­کند به عنوان مثال کربن استیل از نوع کم کربن بیشترین کاربرد را دارد و استیل ضد زنگ نیز پرکاربردترین آن، آستنیتی ۳۰۴ و پس از آن ۳۱۶ است. از بین دو نوع کلی مخازن استیل از نوع کربن استیل محبوب­تر هستند چون نسبت به فولاد ضد زنگ ارزان­تر می­باشند.

گریدهای فلزی برای مخازن استیل کربن: کربن استیل از نوع کربن کم حاوی ۰.۰۵% استیل و ۰.۱۵% کربن است و بخاطر همین به راحتی می­توان آن را خم کرد و به شکل دلخواه درآورد و جوش داد. ضمن اینکه هزینه­‌ی بسیار کمتری دارد برای ذخیره سازی سوخت، روغن و آب نیز استفاده کرد و بسته به ماده­ی ذخیره شونده روکش داخلی آن را می­توان با اپوکسی، پلی اورتان یا لاستیک نیز پوشاند تا جلوی خوردگی و نشتی گرفته شود.

ضمنا در برخی مواقع نیز از انواع دو جداره استفاده می­کنند مخصوصا مواقعی که مخازن سطحی یا زیرزمینی حاوی مایعات اشتعال پذیری مثل بنزین یا نفت خام باشند.

گریدهای فلزی برای مخازن فولاد ضد زنگ: مواقعی که نیاز به ذخیره سازی مواد شیمیایی ناسازگار با کربن استیل باشند یا بیش از حد خاصیت خورندگی دارند از فولاد ضد زنگ غیر واکنش پذیر استفاده می­کنند که با داشتن کروم از کربن استیل متمایز می­شود و همین امر جلوی لکه دار شدن و تیرگی و زنگ زدگی را می­گیرد.

گریدهای ۳۰۴ و ۳۰۴L: به گرید ۳۰۴ مخازن استیل فولاد ضد زنگ، ۸/۱۸ هم می­گویند چون ۱۸% کروم و ۸% نیکل دارد که رایج­ترین و پرکاربردترین نوع است. از این مخازن برای نگهداری گلیسیرین و کود مایع و همچنین از این درصد فولاد ضد زنگ برای ساخت مخازن پاستوریزه کردن و رسیدن میوه­‌ها استفاده می­شود.

گرید ۳۰۴L نوع گران­تر ۳۰۴ است که برای مخازن بسیار بزرگ که نیاز به جوشکاری زیادی دارند استفاده می­شود. کم بودن مقدار کربن احتمال تشکیل رسوب کروم کاربید یا CCP را در محل­های جوش کاهش داده و در نتیجه زنگ زدن و از بین رفتن مخزن در این نقاط کم می­شود.

گرید ۳۰۴ را می­توان برای صنایع غذایی هم استفاده کرد که تمیز کردن آن بسیار راحت بوده و احتمال رشد باکتری بر روی سطح این مخازن استیل وجود نخواهد داشت. سطحی کاملا صاف و بدون سوراخ و شیار دارند و سطحی که با مواد غذایی در تماس است باید در برابر خوردگی مقاوم باشد.

گرید ۳۱۶: دومین گرید پرکاربرد مخازن استیل ضد زنگ که علاوه بر کروم تا حدود ۳-۲% نیز مولیبدن دارد که همین امر مقاومت آن را نسبت به خوردگی افزایش می­دهد که مخصوصا برای نگهداری سولفوریک اسید و اسیدهای چرب آلیگرم شده در پردازش برخی مواد غذایی و صنایع دارویی آن را بسیار مناسب ساخته است. اما شایان ذکر است که این نوع مخازن استیل در مقایسه با گرید ۳۰۴ برای نگهداری اسید نیتریک و سایر اسیدهای به شدت اکسید کننده مقاوم نیستند.

در صنایع دریایی نیز از نوع ۳۱۶ استفاده می­شود چون در برابر خوردگی ناشی از آب – نمک مقاومت است. ضمنا واریانت ۳۱۶L از مخازن استیل ضدزنگ نیز وجود دارد که مشابه با ۳۱۴L برای استفاد‌ه های بسیار بزرگ و کاربردهای حجیم طراحی و ساخته می­گردد.

"انواع

کاربردهای مخازن استیل

در عناوین قبلی کاملا با کاربردهای مخازن استیل آشنا شدید اما به عنوان جمع بندی بهتر به صورت تیتروار آنها را بررسی می­کنیم:

  • نگهداری مواد شیمیایی
  • نگهداری مواد غذایی
  • نگهداری آب شرب
  • نگهداری آب باران
  • نگهداری پساب و فاضلاب
  • نگهداری نفت خام و روغن
  • ذخیره­ی مواد شیمیایی اسیدی و به شدت خورنده مثل سولفوریک اسید، نیتریک اسید و غیره
  • صنایع دارویی
  • صنایع تولید نوشیدنی­ها
  • مصارف آپارتمانی
  • مجموعه­های تجاری
  • بیمارستان­ها و مدارس
  • کارخانجات سیمان
  • ذخیره­ی لجن فعال در صنایع تصفیه آب
  • مخازن هوادهی از طریق بلوئر و دیفیوزر
مخازن استیل(Steel Tanks)
مخازن استیل با کاربرد در کلیه‌ی صنایع

مزایا و معایب مخازن استیل

با وجود گریدهای مختلف، مواد سازنده­ی اولیه­­‌ی مرغوب، طراحی شکل و سایز مختلف و غیره تا مخازن استیل کاربردهای متنوعی داشته باشند و بتوان برای هر صنعت و مکانی از یک نوع خاصی از آن استفاده نمود باز هم در کنار مزایایی که ذکر خواهیم کرد معایبی نیز برای این نوع مخازن ذکر شده که در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت.

توجه داشته باشید که بحث تأمین هزینه­‌ی این نوع مخازن در درجه­‌ی بعدی نسبت به مزایا و معایب وجود دارد و با توجه به هدف و کاربرد مورد استفاده و مدنظر خود باید بهترین نوع را انتخاب کنید و یا اینکه تصمیم بگیرید مخازن استیل مناسب شما هستند یا خیر؟ به عنوان مثال برای کاربرد مورد نظر شما گزینه­‌ی خوبی نیستند یا اینکه نمونه‌­ی مشابه با مواد ساخت متفاوت و کارایی مشابه نیز وجود دارد یا اینکه بهترین گزینه برای شماست.

مزایای:

  • پایداری بسیار بالا: مخازن استیل نسبت به خوردگی و مؤلفه­‌هایی مثل گرما و باد مقاوم هستند و اگر از نوع گالوانیزه باشد نسبت به پوسیدگی نیز مقاومت پیدا کرده و به هیچ روکش داخلی و خارجی نیاز نخواهد داشت. در برابر اشعه­‌ی UV و همچنین آتش نیز مقاوم بوده و با این خصوصیات تا ۳۰ سال دوام می­آورد.
  • دوام و ماندگاری: برخی از مواد که برای مخازن آب استفاده می­شوند مثل سیمان در طی زمان ترک برداشته و دچار شکستگی می­شوند اما مخازن استیل تحت هیچ شرایطی ترک نمی­خورند و در نتیجه هیچ باکتری در این ترک­ها تشکیل نمی­شود. ضمنا دوام و ماندگاری بالای آن سبب شده تا نیاز به حداقل مراقبت و نگهداری و تعمیرات داشته باشد.
  • قابلیت سفارشی سازی: مخازن استیل را هر طور که تعیین کنید می­سازند و بسته به صنعت مورد استفاده و کاربرد مورد نیاز، وزن، ضخامت ورقه، جنس و گرید و غیره مشخص خواهد شد و حتی شکل آن را نیز تغییر خواهند داد. ضمنا می­توانید رنگ­های مختلفی نیز سفارش دهید.
  • هزینه‌­های جانبی و خرید اولیه: خرید مخازن استیل هم هزینه­ی کمتری دارد و هم هزینه­ی تعمیرات و نگهداری آن بسیار پایین است چون به ندرت نیاز به تعمیر و نگهداری پیدا می­کند. ضمنا گروه مهندسی اوژن اطلس سپهر این مخازن را با هزینه­‌ی کمتر نیز به فروش می­رساند.
  • بهداشتی بودن: به دلیل نبود هیچ ترک و شکاف و عدم رشد هیچ عامل بیماری زایی مثل قارچ، کپک و باکتری بهترین گزینه برای شرکت­های تولید مواد غذایی و بیمارستان­ها برای ذخیره سازی آب است.
  • مقاومت در برابر شرایط مختلف: مخازن استیل در برابر طیف وسیعی از شرایط غیرعادی محیطی مانند گرمای زیاد و سرمای زیاد، بلایای طبیعی و سایر عوامل مقاومت عالی دارند و هیچ آسیب ساختاری پیدا نمی­کنند و کاملا مقاوم هستند.
  • ماهیت قابل بازیافتی: مخازن استیل که امروزه تولید می­شوند، ۶۰ تا ۷۰% مواد اولیه‌­ی ساخت آنها از بازیافت مخازن قبلی همین نوع تأمین شده است و همین امر سبب تا در برابر رنگ گرفتگی نیز مقاوم باشد و هیچ خطری هم برای محیط زیست نداشته باشد چون به راحتی قابل بازیافت است.
  • تمیز کردن راحت: تمیز کردن مخازن استیل به راحتی انجام می­شود و پیچیدگی و سختی خاصی ندارد چون در برابر مواد شوینده اسیدی و قلیایی مقاوم است.
  • انواع قابل حمل: قابلیت حمل این نوع مخازن سبب استفاده­‌ی آنها در صنایع کشاورزی و همچنین در مدارس و صنایع ساختمان سازی شده است.
مخازن استیل
مخازن استیل با بدنه‌ای بسیار محکم و مقاوم در برابر شرایط محیطی سخت

معایب:

  • زمان تحویل: زمان تحویل مخازن استیل بسته به کاربرد، تعداد، نوع و شکل و سایر عوامل ممکن است تا ۲۰ هفته نیز طول بکشد که در مقایسه با مخازن دیگری نظیر پلی اتیلن، ۳ تا ۴ هفته، بسیار بیشتر است.
  • وزن سنگین: وزن این نوع مخازن بسیار بیشتر است از سایر مخازن نگهدارنده است و همین امر هم باعث افزایش هزینه­‌ی جابجایی می­شود و هم اینکه سطح مورد نیاز برای نصب نیز باید بسیار محکم­تر باشد.

قیمت مخازن استیل

مخازن استیل همیشه قیمت ثابتی ندارند و بسته به عوامل مختلفی مانند نوع کاربرد و صنایع مصرفی، کیفیت و درجه خلوص مواد اولیه، ضخامت ورقه، نوع گرید، میزان دوام و ماندگاری، شرکت سازنده و نوسانات ارزی و غیره متفاوت است.

گروه مهندسی اوژن اطلس سپهر در زمینه­ی عرضه و فروش مخازن استیل نه تنها بهترین مخازن را عرضه خواهد کرد بلکه قیمت به مراتب پایین­تری نیز نسبت به سایر رقبای خود دارد که رضایت بالای مشتریان را کسب کرده است.