بازار صنعت آب کشور
جستجو
درج آگهی رایگان
TMD06-25

 

پمپ مگنتی یکی از مدل های پر کاربرد و بسیار ایمن پمپ برای انتقال مواد شیمیایی و اسید ها است. پمپ های معمولی دارای آب بند هایی هستند که می توانند موجب نشتی و پخش شدن سیالات و مواد اسیدی شوند و حتی بخار ها و گاز های ناشی از آن ها را نیز انتشار دهند. به همین دلیل مدل های مختلف پمپ مگنتی از طراحی بدون آب بند استفاده می کنند. در ادامه در خصوص نحوه عملکرد پمپ مگنتی و مزایای آن ها بیشتر توضیح خواهیم داد.

 

 

 

 

پمپ مگنتی یکی از مطمئن ترین و ایمن ترین راه های انتقال سیالات است. این پمپ ها به دلیل طراحی بودن آب بند خود هیچگونه نشتی ندارند و می توانند بدون هیچگونه مشکلی انواع سیالات را انتقال دهند. استفاده از آب بند های مکانیکی در مدل های دیگر پمپ ها موجب ایجاد نشتی می شود و حتی نهاد های حامی محیط زیست، تشکل هایی برای حذف این نوع آب بند ها تشکیل داده اند. بنابراین بهترین راه استفاده از پمپ مگنتی است که از ساختار بدون آب بند و ضد نشت استفاده می کند. در ادامه در خصوص نوع کارکرد پمپ مگنتی و کاربرد ها و مزایای آن ها صحبت خواهیم کرد.

 

 

پمپ مگنتی چگونه کار می کند؟

 

 

پمپ مگنتی عمدتا از دسته پمپ های سانتریفیوژ است که بین الکتروموتور و پروانه پمپ آن ها اتصال مستقیم وجود ندارد و پروانه در اثر میدان مغناطیسی به حرکت در می آید. این امر عملا با حذف آب بند مکانیکی مشکل نشتی را به طور کامل برطرف می کند. اساس کار پمپ مگنتی اینگونه است که یک شافت دو تکه در قسمت آب بند قرار دارد که به بخش شافت داخلی و شافت خارجی تقسیم بندی می شود. در قسمت مربوط به شافت داخلی یک مجموعه از مگنت های دارای خاصیت آهن ربایی هستند که بر روی شافت قرار دارند. بر روی شافت خارجی نیز یک مجموعه مگنت قرار دارد که با شار مغناطیسی این مگنت ها، مگنت های داخلی و پروانه را به حرکت در می آورند.

بین مجموعه مگنتهای درونی و بیرونی ، یک آب بند استاتیکی ، پوسته یا دیافراگم و سیال پمپ شونده را از اتمسفر بیرونی، جدا می سازد. شار مغناطیسی ایجاد شده در مجموعه مگنت بیرونی، باعث به حرکت درآوردن مجموعه مگنت های درونی و پروانه می گردند. مجموعه بیرونی یا مستقیما بر روی مجموعه هوزینگ بیرینگ و یا شافت موتور الکتریکی نصب می گردد.

به طور کلی پمپ های بدون آب بند به دو دسته مگنتی و پمپ های بسته تقسیم می شوند که مدل های اصلی و کاربردی تمامی از خانواهد پمپ مگنتی هستند و مدل های بسته توان تولیدی و عملی بالایی ندارند.

 

 

 

 

 

پمپ مگنتی در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد؟

 

 

انتقال مواد شیمیایی سمی که نباید در خارج از محفظه نشت کنند.

انتقال سیالات قابل اشتعال که به اکسیژن و گرمای موجود در هوا نباید برخوردی داشه باشند.

انتقال مواد شیمیایی فرار مانند الکل و غیره که موجب از بین رفتن آن ها و هدر رفت انتقال می شود.

انتقال مواد خورنده که می توانند پمپ مگنتیک و دیگر قطعات را به شکل کامل یا ناقص از بین ببرند.

انتقال سیالات بد بو که موجب پخش بو و اذیت و آزار اطرافیان می شوند.

انتقال مواد شیمیایی و سیالات مضر برای محیط زیست که می تواند موجب تاثیر منفی بر روی محیط زیست شود.

انتقال سیالات حاوی مواد رادیو اکتیو که می تواند سلامتی تمامی موجودات زنده را با خطر مواجه کند.

انتقال مواد شیمیایی گرانقیمت که نشت و از دست دادن قطره ای از آن نیز موجب ضرر بسیار زیاد مالی خواهد شد.

 

مزایای استفاده از پمپ مگنتی

 

 

ایمنی بالا در انتقال مواد شیمیایی خورنده و حلال ها. این نوه پمپ ها هیچگونه نشتی ندارند و مواد به شکل کامل از پمپ به سمت مخزن خروجی منتقل می شوند و به همین جهت دارای ایمنی بسیار زیادی هستند.

قابلیت جابجایی مواد شیمیایی خورنده. پمپ مگنتی به دلیل عدم برخورد مواد با قطعات اصلی پمپ در برابر خوردگی و مشکلات ناشی از عبور سیالات کاملا مقاوم است.

توانایی انتقال سیالات سمی از رنج 0 تا 4. این پمپ ها می توانند سمی ترین و بدترین مدل های سیالات را با خیال راحت و بدون هیچگونه مشکلی منتقل کنند.

استفاده از سیال پمپ شونده به عنوان روانکار و خنک کننده. ساختار این پمپ ها به شکلی است که می توانند از سیالات عبوری به عنوان ماده خنک کننده خود استفاده کنند و دیگر نیازی به روغن و یا آب برای خنک کردن موتور نیاز ندارند.

مصرف بهینه تر انرژی به دلیل حذف تلفات ناشی از سایش آب بند مکانیکی.

عدم وجود سایش بین اجزای پمپ.

عدم نیاز به تعویض آب بند مکانیکی.

کاهش استهلاک پمپ.

ساختار ساده.

 

 

 

 

معایب استفاده از پمپ مگنتی

 

 

بالاتر بودن هزینه اولیه و همچنین هزینه های تعمیر و نگهداری. این پمپ ها دارای ساختاری منحصر به فرد هستند و به همین دلیل نیز از نظر قیمتی از پمپ های معمولی دیگر گران تر می باشند. به دلیل ساختار بدون آب بند و یکسره نیز برای تعمیر و نگهداری هزینه بیشتری خواهند داشت و فقط تعمیرکاران فنی می توانند پمپ مگنتی را تعمیر کنند.

نامناسب بودن برای انتقال سیالات ساینده. پمپ مگنتی نمی تواند سیالات با غلظت ویسکوزیته بالا و دارای ناخالصی های زیاد را انتقال دهند و در هنگام انتقال اینگونه مواد دچار مشکل خواهند شد.

نقطه کارکرد آنها می بایست بسیار نزدیک به نقطه بهینه کارکرد (BEP) باشد.

این گونه پمپ ها نباید بصورت خشک کار کنند. به دلیل استفاده از سیالات عبوری به عنوان ماده خنک کننده موتور، پمپ مگنتی نمی تواند به هیچ عنوان بدون سیال عبوری و به نوعی خشک کار کند. در صورت خشک کار کردن پمپ خیلی سریع داغ می کند ممکن است به اجزای اصلی آن آسیب جدی وارد شود.

تمایل به گرم کردن سیال پمپ شونده دارند. پمپ مگنتی از سیال عبوری به عنوان ماده خنک کننده استفاده می کند و به همین دلیل ماده عبوری گرمای تولید شده توسط موتور را جذب می کند. این اتفاق در شرایطی که سیالات عبوری حساس به گرما باشند یک نکته منفی بزرگ به حساب خواهد آمد